Vodja Nemčije Julian Nagelsmann pred dvobojem za Euro 2024 pohvalil "neizkušenega" Lamineja Yamala

Petkov četrtfinalni obračun Euro 2024 med Španijo in Nemčijo obeta fantastičen spektakel. Eden od odločilnih dvobojev v Stuttgartu naj bi bil boj Lamineja Yamala z Davidom Raumom/Maximilianom Mittelstaedtom. Krilni igralec Barcelone je do zdaj na turnirju nasprotnikom povzročal veliko težav, in če se bo to nadaljevalo tudi proti Nemcem, ima La Roja Poceni Španija Otroški nogometni dresiveliko možnosti za napredovanje.

Nemški selektor Julian Nagelsmann bo vedel, kako pomembno je, da njegova ekipa zapre Lamineja Yamala. O 16-letni senzaciji je spregovoril na četrtkovi novinarski konferenci (via Marca) in priznal, da obstaja možnost izkoriščanja neizkušenosti španskega zvezdnika.

Vodja Nemčije Julian Nagelsmann pred dvobojem za Euro 2024 pohvalil "neizkušenega" Lamineja Yamala

"Ima velik talent. Mislim, da pri njegovih letih ni veliko tako dobrih. Je zelo dobro obkrožen. Igralca lahko premaga v obe smeri - odličen je, zelo zabavno ga je gledati. Res pa je tudi, da mu primanjkuje izkušenj, kar pa ne pomeni, da mu bomo redno dajali priložnosti. Poceni Španija nogometni dresi Soočenje z njim je dober preizkus za naše igralce."

Pričakovati je, da bosta največjo grožnjo Španiji predstavljala Lamine Yamal in njegov soigralec Nico Williams. Vendar je Nagelsmann odločen, da se ne bo osredotočil le na dinamični krilni dvojec La Roja.

"Ne osredotočam se izključno na njihova krila. Španija ima veliko kvalitet, ne samo krilnih igralcev. So kompleksna ekipa, ki jo je treba braniti.

"Potrebujemo žogo, to je gotovo. Vedno je lažje igrati Španija Euro 2024 nogometna Nogometni dresi proti ekipi, ki želi imeti žogo, če jo imaš sam."

Nobenega dvoma ni, da sta bili Španija in Nemčija do zdaj najboljši ekipi na Euru 2024, zmagovalec četrtfinalnega spopada pa bi imel veliko možnosti za osvojitev Poceni nogometni dresi četrtega naslova na tem tekmovanju. Če bo Lamine Yamal v najboljši formi, ima La Roja zagotovo veliko možnosti za napredovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *