Englands Gareth Southgate: EM-fiasko i 2024 kan bety exit

Gareth Southgate har sagt at han sannsynligvis vil forlate jobben som engelsk landslagssjef dersom laget ikke vinner EM 2024.

Kontrakten hans går ut i desember, selv om kilder har fortalt ESPN at fotballforbundet ønsker at han fortsetter i rollen.

Southgate (53), som tok over i 2016, har stått for en dramatisk endring i formuene, da han ledet England Fotballdrakter barn til semifinalen i VM 2018 og tapte EM-finalen på straffesparkkonkurranse mot Italia på Wembley.

England ble slått ut av VM i 2022 allerede i kvartfinalen av Frankrike i en kamp med små marginer. Det gode resultatet i turneringen, kombinert med fremveksten av en rekke spennende yngre spillere som Jude Bellingham, Cole Palmer, Anthony Gordon og Kobbie Mainoo, Fotballdrakt Herrer har økt forventningene foran årets EM.

Southgate var nær ved å gi seg etter VM, da han grublet over om han var den beste mannen til å lede laget videre, og en ny avgjørelse vil bli tatt etter sluttspillet i Tyskland.

Det sa han til den tyske avisen Bild: "Hvis vi ikke vinner [EM], vil jeg sannsynligvis ikke være her lenger. Da kan det være siste sjanse.

"Jeg tror omtrent halvparten av landslagstrenerne slutter etter en turnering - slik er det i internasjonal fotball. Jeg har vært her i nesten åtte år nå, og vi har vært nære på.

Så jeg vet at du ikke kan fortsette å stå foran publikum og si: "Vær så snill, gjør litt mer", for på et eller annet tidspunkt vil folk miste troen på budskapet ditt.

"Hvis vi ønsker å være et stort lag, og jeg ønsker å være en topptrener, så må du levere i de store øyeblikkene."

Southgate sa til ESPN forrige måned at VM i 2026 i USA, Canada og Mexico ville bli en "fantastisk turnering", men insisterte på at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle fortsette.

Englands Gareth Southgate: EM-fiasko i 2024 kan bety exit

På spørsmål om det var et alternativ å forlenge kontrakten før EM, refererte Southgate til reaksjonene på at Fabio Capello sa ja til å fortsette, selv om Inter Milan var interessert i å forlenge før VM i Sør-Afrika i 2010, der Billige England Trøyer ble slått 4-1 av Tyskland i åttedelsfinalen.

"Nei, [det var ikke et alternativ]", sa han. "Grunnen er at det ville ha blitt mer kritikk, noe som ville ha lagt mer press på laget. England har gjort det en gang før med Fabio Capello, og det var et stort drama før turneringen. Det er bedre å sjekke seg selv etter turneringen."

Englands gruppe C-kampanje begynner mot Serbia Fotballtrøyer kvinner i Gelsenkirchen på søndag. Laget ankom basen i Blankenhain mandag kveld, og tirsdag ettermiddag skal de trene for første gang foran publikum på Jena Stadion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *